Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Door gezond te eten voel je je vitaler en fitter. Daarnaast is het belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te eten, moet je wel weten wat dat precies inhoudt.
Dat is de reden waarom ik u een workshop wil aanbieden. Ik wil u (in een klein groepje) leren hoe je een gezonde maaltijd kunt bereiden. U leert een ontbijt, lunch en avondmaaltijd te koken op de orthomoleculaire manier.

  • Omdat koken ook gezelligheid is, wil ik dit in een klein groepje doen.
  • De workshop vindt plaats bij mij in de praktijk .
  • U nodigt een aantal (max 3) vrienden of andere belangstellenden uit.
  • Of ik nodig mensen uit die net als u belangstelling tonen om orthomoleculair te leren koken.
  • Als we genoeg kandidaten hebben stellen we een datum en tijd vast.
  • Tijdens de workshop wordt er standaard voor 2 personen gekookt. De boodschappen neem ik voor mijn rekening
  • De workshop kost 25 euro per persoon.

Wat is orthomoleculair eten?

De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden voedingsstoffen. Deze voedingsleer lijkt een nieuwe stroming, maar het is eigenlijk een stap terug naar de tijd dat we voeding als bouwstof gebruikten en niet slechts als vulling. De orthomoleculaire voeding gaat er vanuit dat veel van de gezondheidsproblemen te wijden is aan de darmflora waardoor ontstekingen zich makkelijk manifesteren. De darmflora houdt je gezondheid in evenwicht. Hier wordt dus extra aandacht aan besteed.

Vrij vertaald betekent orthomoleculaire voeding dus: Opbouwende voeding voor alle lichaamscellen. Hierbij komt ook voornamelijk de voeding voor die de bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt. Orthomoleculair eten is dus goed voor mensen die bijvoorbeeld diabetes hebben. Insulinepieken worden namelijk vermeden met een orthomoleculair voedingspatroon. Ook is orthomoleculair eten een manier om te ontdekken of er een voedingsallergie of intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel aanwezig is. Dit voedingsmiddel wordt dan (tijdelijk) weggelaten en er wordt een alternatief voedingsmiddel gezocht om zo te kijken of de gezondheid verbetert.