Recept voor de maand September

Nasi goreng met bloemkoolrijst voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • 400 gram kipfilet
  • Een zak of bakje met gesneden nasi/bami groenten

(Je kunt natuurlijk ook alle groente die je wilt gebruiken los kopen en snijden)

  • Eigen gemaakte kruidenmix (zie verder in het recept)
  • Een zak of bakje bloemkoolrijst
  • Een beetje water
  • 4 eieren
  • Potje augurken
  • Een flinke schep kokosvet of een flinke scheut extra vierge olijfolie

Eigengemaakte nasi-kruidenmix:

  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl koriander
  • 1 tl peper
  • 1 mespuntje zout
  • Alle ingrediënten goed mengen

Bereiden:

 Snijd of knip de kipfilet in blokjes. Zet een wok op het vuur en doe daarin een beetje kokosvet of olijfolie. Als de pan warm genoeg is bak je de kipfilet bruin.

Intussen heb je de groenten klaar staan, het rode pepertje moet je wel in kleine stukjes snijden en de pitjes eventueel verwijderen. TIP: ik doe altijd handschoenen aan om het pepertje klaar te maken. 

Als het vlees bruin is kun je de groenten erbij doen. Roerbak dit en voeg de kruidenmix toe. Als je de kruiden gaat ruiken kun je alles een beetje blussen met een beetje water. Zet het vuur laag en laat het geheel verder gaar worden. Ik doe meestal even het deksel op de pan. 

In de tussentijd ga je de bloemkoolrijst even aanbakken in een andere wok of koekenpan. Dit duurt niet lang. Als de rijst gaar is, kun je deze bij de vleesgroente schotel doen. Nog even omscheppen op hoog vuur en klaar is je nasi goreng.

Als bijgerecht kun je de eieren bakken en de augurken erbij serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie